Η είδηση έρχεται από την Αυστραλία, μετά από αποκάλυψη νοσηλευτών, ότι έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ασθενών που φθάνουν στα έκτακτα περιστατικά σε κάκιστη κατάσταση, μετά από χρήση του πολύ επικίνδυνου ναρκωτικού «κροκόδειλος».
Το ναρκωτικό πρωτοεμφανίστηκε στη Ρωσία και πήρε το όνομά του επειδή το δερμά των χρηστών πρασινίζει και σκληραίνει, θυμίζοντας αυτό του κροκόδειλου.

Η λοίμωξη που προκαλεί στον ανθρώπινο ιστό είναι τόσο ραγδαία, που ακόμα και σε δίμηνη χρήση παρατηρήθηκαν φαινόμεναν να μην υπάρχει σάρκα σε ορισμένα σημεία του σώματος.

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν διαδεδομένο στις ΗΠΑ και στο Λονδίνο, αλλά οι αρχές με συντονισμένες κινήσεις κατάφεραν να μειώσουν τις πωλήσεις του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Το ναρκωτικό «κροκόδειλος» παράγεται από την ανάμειξη κωδεΐνης με διαλυτικό χρωμάτων, βενζίνη, την ουσία που έχουν οι κόκκινες μύτες των σπίρτων και υδροχλωρικό οξύ.

Για να το χρησιμοποιήσει ο χρήστης, το ζεσταίνει και οι χημικές αντιδράσεις που προκαλούνται από το «μαγείρεμά» του, μετατρέπεται σε μια χημική ουσία που ονομάζεται α-χλωροκωδιούχο.

Ο χρήστης νιώθει ανακούφιση από πόνο και ευφορία, όσο είναι υπό την επήρεια, αλλά όταν η δράση του λήξει υποφέρει από στερητικό σύνδρομο, δέκα φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη.

 e-daily