Ο Rob Pope, 40 ετών, τρέχει ντυμένος ως Forrest Gump (o εικονικός κινηματογραφικός χαρακτήρας του Τομ Χανκς από το 2001) με σκοπό να κερδίσει δημοσιότητα για τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς WWF και Peace Direct.

Και αν ρωτάτε πως το καταφέρνει αυτό, αρκεί να σας πούμε ότι ο είναι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness αφού έχει τρέξει την εντυπωσιακή διαδρομή που έκανε ο Forrest Gump στην ταινία καλύπτοντας 15.700 μίλια ανάμεσα από 43 πολιτείες μέσα σε 422 μέρες το 2016.

«Μου ήρθε η ιδέα να ντυθώ ως Forrest Gump, καθώς είναι ένας χαρακτήρας που αγαπά ο καθένας μας. Στην ταινία βλέπουμε τα καταπληκτικά πράγματα που έχει κάνει και την απίστευτη δύναμη που έχει – ενώ δεν παραπονιέται για τίποτα ούτε για μία φορά.»

Όμως ο Rob, από το Λίβερπουλ, δεν σταματά αφού θέλει τώρα να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη πρόκληση στην έως τώρα ζωή του – το Marathon Des Sables, το οποίο είναι γνωστό ως ο πιο σκληρός μαραθώνιος στον πλανήτη.

Μία από τις απαιτήσεις του μαραθωνίου είναι οι συμμετέχοντες να έχουν όλο το φαγητό και τον εξοπλισμό μαζί τους καθώς πραγματοποιούνται σε ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του κόσμου την έρημο Σαχάρα με τη θερμοκρασία να φτάνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Αυτή η νέα πρόκληση αποτελεί συνέχεια της προσπάθειάς μου να μαζέψω χρήματα για φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως η WWF και η Peace Direct»

Ο αγώνας ξεκίνησε την Κυριακή 7 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου.

 e-daily