Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου,  καθώς  σύμφωνα με την καταγγελία στη χειρουργική κλινική υπηρετούν σήμερα μόνον τρεις επικουρικοί γιατροί, αφού η μοναδική μόνιμη γιατρός είναι σε άδεια κυήσεως. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «οι τρεις γιατροί αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα της εφημερίας και των τακτικών περιστατικών. Έτσι οδηγηθήκαμε σε αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων. Αν δεν υπάρξει άμεση λύση, αναμένεται πλήρης αναστολή της λειτουργίας της κλινικής».

Πολλά προβλήματα και σε άλλα τμήματα
Το σωματείο καταγγέλλει αντίστοιχα προβλήματα και στα περισσότερα από τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου.

«Στην Παιδιατρική Κλινική και το Μικροβιολογικό Τμήμα έχει απομείνει από μια επιμελήτρια και χρησιμοποιούνται δανεικοί παιδίατροι και μικροβιολόγοι από άλλα νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας…», αναφέρεται ενδεικτικά σε ανακοίνωση των εργαζομένων.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η υποστελέχωση τμημάτων όπως το παθολογικό, το ορθοπαιδικό, το καρδιολογικό, το γυναικολογικό και άλλα, έχει σαν αποτέλεσμα «όλα τα προγράμματα εφημεριών στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς καθημερινά είναι επισφαλή, ενώ πολλά τμήματα μένουν ακάλυπτα ως και 15 μέρες το μήνα»!

Συνολικά, στο νοσοκομείο περίπου οι μισές οργανικές θέσεις προσωπικού μένουν κενές ενώ όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι εργαζόμενοι έχουν… εξαφανιστεί ιατρικές ειδικότητες όπως πνευμονολόγος, νευρολόγος και παθολογοανατόμος. Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις αποστέλλονται σε άλλα νοσοκομεία, με χρόνο αναμονής για τα αποτελέσματα από δυόμισι έως 5 μήνες!

onmed