Ολοκληρώθηκε στο Νοσοκομείο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ–Ε.Ε.Σ.» η εγκατάσταση και λειτουργία του νέου, πρωτοποριακού, μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (IDEXA του Αμερικάνικου οίκου General Electric).

Το νέο μηχάνημα (το πρώτο του είδους που εγκαθίσταται σε όλη την Ελλάδα) διαθέτει τεχνολογία που δεν περιορίζεται στην μέτρηση της οστικής μάζας στα συνήθη σημεία (ισχίο και οσφυϊκή χώρα), αλλά πραγματοποιεί ολοσωματική σάρωση, λιπομέτρηση, ορθοπεδικό πρωτόκολλο, καθώς και την καινοτομία -για την Ελλάδα- TBS (Trabecular Bone Score) που καταγράφει την αρχιτεκτονική των οστών και τον κίνδυνο οστεοπορωτικού κατάγματος.

«Με την προμήθεια του νέου μηχανήματος ολοκληρώνεται η αξιοποίηση των 229.000 €, ποσό με το οποίο πιστώθηκε ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου με πρόσφατη απόφασή μας» , όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Είχαν προηγηθεί η αναβάθμιση (τελευταίας τεχνολογίας) των λογισμικών προγραμμάτων του Αγγειογράφου και Μαγνητικού τομογράφου και οι προμήθειες 10 στρωμάτων πρόληψης κατακλίσεων, ενός συστήματος κρυοπηξίας και ενός κρυόδιου αμφιβληστροειδούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέχρι σήμερα, ελαφρά μεταχειρισμένο μηχάνημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (του ιδίου οίκου) που υπήρχε στο Νοσοκομείο και αντικαταστάθηκε, έχει ήδη παραχωρηθεί δωρεάν και μεταφερθεί στην Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των περίπου 50.000 κατοίκων της περιοχής. Για το «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ–Ε.Ε.Σ.» ακολουθεί εντός του Ιανουαρίου 2019 η ολοκλήρωση σύγχρονης Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας 11 κλινών.

Την ίδια ώρα, εγκαινιαζόταν προχτές, παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κου Γ. Γιαννόπουλου, η νέα , σύγχρονη Αγγειοχειρουργική Κλινική του ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», για την υλοποίηση της οποίας εργάστηκαν μεθοδικά και συνεργάστηκαν αποτελεσματικά η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου, το Υπουργείο Υγείας και η 1η ΥΠΕ Αττικής.

Τέλος, εγκρίθηκε οριστικά ο νέος Οργανισμός του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και βρίσκεται πλέον στο Εθνικό Τυπογραφείο για τη διαδικασία έκδοσης ΦΕΚ. Ο νέος Οργανισμός μεταξύ άλλων προβλέπει νέα ιατρικά τμήματα και ειδικότητες για το Νοσοκομείο Χανίων, ενώ αυξάνει τη δυναμικότητα σε κλίνες και τις οργανικές θέσεις ιατρικού και άλλου προσωπικού.

Προχωράμε σταθερά με πρόγραμμα και καλύπτουμε τις ανάγκες όπου και όταν εμφανίζονται, στοχεύοντας σε μια συνεχώς αύξουσα παροχή σύγχρονων υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, τονίζει στην ανακοίνωση του ο κ. Πολάκης.

nextdeal