Τα μύδια, όπως και τα στρείδια και οι πεταλίδες, ανήκουν στα πρώτα θαλάσσια ζώα που κατανάλωνε ο άνθρωπος, γιατί μπορούσε να τα μαζέψει εύκολα με τα χέρια!
Περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, Ω3 λιπαρά,σημαντικά μέταλλα όπως σίδηρο, φώσφορο, ψευδάργυρο και πολύτιμες βιταμίνες: Β1, Β2,Β12,Α,D,C

Μαγειρέψτε τα αχνιστά με λευκό κρασί
Μυδοπίλαφο, σαγανάκι με σκόρδο και ούζο, γεμιστά με ψιλοκομμένα αμύγδαλα & φρέσκο βούτυρο (αγαπημένο μου!) , σπαγγέτι με lime & αβοκάντο!!

 

 

 

 

Πέτρος Κοσμαδάκης
Executive Consultant chef