Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, μπορούν να αρρωσταίνουν, συμπεριλαμβανομένων και των δερματικών παθήσεων. Τι μπορεί να προκαλέσει δερματικές παθήσεις στα σκυλιά και πώς να αναγνωρίσει εάν η ασθένεια είναι επικίνδυνη ή όχι;

Μεταξύ των πιο κοινών παραγόντων οι οποίοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη δερματικών παθήσεων, είναι οι εξής:

Εσφαλμένο φαγητό. Εάν η τροφή για σκύλους δεν περιέχει τη σωστή ποσότητα βιταμινών και ιχνοστοιχείων , αυτό θα έχει επιζήμια επίδραση στη γενική κατάσταση του ζώου, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Κατά την επιλογή μιας διατροφής, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο κτηνοτρόφο ή κτηνίατρο.
Αρνητική επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος. Ένας σκύλος που ζει σε μια πόλη και αναπνέει μολυσμένο αέρα, περπατά το χειμώνα χωρίς μια κουβέρτα, που θα προστατεύσει το κατοικίδιο ζώο από χημικά αντιδραστήρια, είναι απίθανο να έχει υγιές δέρμα. Αλλά αν ο σκύλος δεν αφαιρεθεί καθόλου, θα επηρεάσει επίσης αρνητικά το δέρμα του.
Κληρονομικές ασθένειες. Ορισμένες φυλές σκύλων (σκύλος Bordeaux , chow-chow , μπουλντόγκ, πόδι, κλπ.) Έχουν προδιάθεση για φλεγμονή του δέρματος.
Παθολογίες του δέρματος που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα

Ατοπική δερματίτιδα σε σκύλους

Πρόσφατα, όχι μόνο στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα, οι αυτοάνοσες ασθένειες γίνονται όλο και πιο συχνές, καθώς και πολλές διαφορετικές αλλεργικές εκδηλώσεις. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες ασθένειες υποφέρουν από εκπροσώπους μικρών φυλών, εκτός από το ότι πολλοί από αυτούς έχουν κληρονομική προδιάθεση γι ‘αυτούς.

Η πιο κοινή ασθένεια αυτού του τύπου μπορεί να ονομαστεί ατοπική δερματίτιδα . Αυτό, στην ουσία, η αντίδραση του οργανισμού σε εξωτερικά φυτά ερεθισμάτων – ανθοφορίας, αλλεργιογόνα τρόφιμα, φάρμακα και άλλες ουσίες που μας περιβάλλουν. Η συχνότητα εμφάνισης αυτής της νόσου είναι αρκετά υψηλή, επηρεάζει περίπου το 15% όλων των σκύλων, ανεξάρτητα από τη φυλή, την ηλικία και τη φυσιολογία τους.

Είναι σημαντικό να μην συγχέεται η ατοπική δερματίτιδα με μια κοινή αλλεργική αντίδραση. Πρώτα απ ‘όλα, χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό φλεγμονωδών περιοχών του δέρματος, που καταλαμβάνουν μια μεγάλη περιοχή και πρακτικά δεν θεραπεύονται.

Στις πλευρές του σκύλου, της κοιλιάς και αργότερα σε όλο το σώμα εμφανίζονται φαλακρές κηλίδες με λεπτόκοκκο δέρμα, είναι συχνά πιθανό να παρατηρηθούν κυστίδια γεμάτα με θολά πυώδες εξίδρωμα. Σε αυτή την φλεγμονή αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα, και η ασθένεια διεισδύει σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Στο υπόβαθρο της ατοπικής δερματίτιδας, μπορεί να εμφανιστούν ασθένειες που προκαλούνται από παθογόνους μύκητες. Η διάγνωση αυτής της νόσου είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, επομένως, σε περίπτωση συμπτωμάτων, συμβουλευτείτε αμέσως έναν εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο.

Δερματίτιδα διαφόρων προελεύσεων -Τραυματική δερματίτιδα σε σκύλους

Η φλεγμονή του δέρματος μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία ερεθιστικών ουσιών. Υπάρχει η ακόλουθη κατάταξη της ασθένειας:

δερματίτιδα αλλεργικής φύσεως, συμπεριλαμβανομένων των ψύλλων ·
τραυματική δερματίτιδα – εμφανίζεται αν το δέρμα έχει για μεγάλο χρονικό διάστημα επηρεαστεί από οποιοδήποτε αρνητικό παράγοντα.
μια φλεγμονώδης διαδικασία που επηρεάζει τις πτυχές του δέρματος – σκυλιά με περίσσεια δέρματος είναι ευαίσθητα – chow-chow, mastino neapolitano, shar pei, μπουλντόγκ.
Ο πρώτος στον κατάλογο είναι η δερματίτιδα των ψύλλων, καθώς η μόλυνση με ψύλλους σε σκύλους δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Βάζοντας στο δέρμα, αυτά τα παράσιτα, μαζί με το σάλιο, ξεκινούν βλαβερές ουσίες στο σώμα του ζώου. Ο οργανισμός αντιδρά φυσικά σε μια τέτοια εισβολή – τα τσιμπήματα πρήζονται, εμφανίζεται ερυθρότητα και η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σκύλος χτενίζει δάγκωμα φαγούρα, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση αποστημάτων, δηλαδή, πυώδη δερματίτιδα.

Επίσης, συχνά συναντώνται τύποι επαφής της νόσου, στους οποίους εμφανίζεται φλεγμονή όταν εισχωρούν ερεθιστικά στο δέρμα. Τις περισσότερες φορές, η βλάβη εντοπίζεται στην κοιλιακή χώρα.

Αν μιλάμε για δερματίτιδα, η οποία επηρεάζει τις πτυχές του δέρματος, τότε είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί το αρχικό στάδιο της νόσου. Αρχικά, οι πτυχώσεις εμφανίζουν μικρό εξάνθημα από την πάνα, το οποίο στη συνέχεια διαπερνά τη μόλυνση και οι πληγείσες περιοχές του δέρματος αρχίζουν να σαπίζουν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αισθανθείτε τη δυσάρεστη οσμή που προέρχεται από το ζώο, ο σκύλος γίνεται υποτονικός, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται σημαντικά. Μόλις ανακαλυφθεί αυτή η ασθένεια, είναι σημαντικό, το συντομότερο δυνατό, να παραδοθεί το άρρωστο ζώο στον κτηνίατρο, καθώς το ποσοστό των θανάτων με δερματίτιδα των πτυχών του δέρματος είναι αρκετά υψηλό.

Δερματίτιδα που προκαλείται από μύκητες- Τριχοφυτότωση (ringworm) σε σκύλους

Εάν εμβαθύνετε στις λεπτομέρειες, τότε υπάρχουν διάφορες μορφές παρόμοιων δερματίτιδων, οι οποίες είναι ενωμένες σε μία ομάδα – δερματομυκητίαση.

Τριχοφυτότωση – δερματίτιδα που προκαλείται από παθογόνους μύκητες, συμβαίνει συχνότερα από άλλες και είναι περισσότερο γνωστή ως «ringworm». Αυτή η ασθένεια από ένα σκυλί μπορεί να μολυνθεί και ένα άτομο. Οι φορείς δεν είναι μόνο μολυσμένα ζώα, αλλά και αιμοφόρα εντόμων. Η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει σκύλους όλων των φυλών και μεγεθών, αλλά μεταφέρεται ευκολότερα σε κατοικίδια ζώα με μικρή γούνα.

Μεταξύ των κύριων συμπτωμάτων μπορούν να εντοπιστούν ως εξής:

στο σώμα εμφανίζονται στρογγυλά σημεία, ασύμμετρα τοποθετημένα.
η επιφάνεια των πληγείτων περιοχών ξεφλουδίζει, σχηματίζοντας μια «τέφρα τσιγάρων» στην επιφάνεια.
Σε μέρη όπου εντοπίζεται η νόσος σχηματίζονται ομόκεντροι κύκλοι.
Η θεραπεία της μυκητιακής δερματίτιδας είναι αρκετά περίπλοκη και πρέπει να συνταγογραφείται μόνο από κτηνίατρο. Η θεραπεία είναι περίπλοκη και περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

εισαγωγή παρασκευασμάτων εμβολίων, για παράδειγμα, Wakderm.
εξωτερική εφαρμογή αλοιφών, ο παράγοντας Yam συνταγογραφείται συχνότερα.
η χορήγηση ενός αντιμυκητιακού Griseofulvin, το οποίο είναι πολύ τοξικό, οπότε η ακριβής δοσολογία είναι πολύ σημαντική.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι εάν ένα αρρωστημένο ζώο ζει σε ένα διαμέρισμα, τότε όλα τα δωμάτια, κρεβάτια, ρούχα και οικιακά αντικείμενα πρέπει να απολυμαίνονται, αφού ο μύκητας μπορεί να ζήσει για πολύ καιρό έξω από τον μεταφορέα, περιμένοντας έναν κατάλληλο υποψήφιο.

Δερματικές ασθένειες σε σκύλους που προκαλούνται από κρότωνες

Μεταξύ των παθήσεων που προκαλούνται από παράσιτα του μικρότερου μεγέθους, η πιο διάσημη είναι η αποδημόζωση. Η Kleshchiki πολλαπλασιάζεται εντατικά, σχηματίζοντας γιγάντιες αποικίες στην επικράτεια των τριχοθυλακίων και των σμηγματογόνων αδένων. Τα ενήλικα άτομα τρέφονται με ζώντα κύτταρα του σώματος και οι προνύμφες τους είναι νεκρά κατάλοιπα.

Η διάγνωση της νόσου δεν είναι δύσκολη, επειδή συνοδεύεται από αρκετά φωτεινά ειδικά συμπτώματα:

Το δέρμα στις αλλοιώσεις είναι υπεραιμικό.
εμφανίζονται φαλακρός μπαλώματα.
το δέρμα καλύπτεται με κλίμακες.
με την περαιτέρω ανάπτυξη της νόσου φαίνεται ψώρα, το δέρμα διαβρώνεται?
υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κυστιδίων με πυώδη περιεχόμενα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σκύλος επηρεάζεται από το δέρμα στην περιοχή της κεφαλής.

Οι κτηνίατροι και οι γιατροί εξακολουθούν να μην έχουν καταλάβει τι προκαλεί τη δημιωδίωση – κάποιοι πιστεύουν ότι μεταδίδονται μέσω επαφής με μολυσμένο άτομο, άλλοι ότι υπάρχουν ακάρεα παντού και ότι ένα κατοικίδιο με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα αρρωσταίνει.

Η πρακτική δείχνει ότι και οι δύο θεωρίες έχουν δικαίωμα ύπαρξης, καθώς η ασθένεια περνάει σε δύο μορφές:

Εστιακά – στο σώμα υπάρχουν αρκετές εστίες (3-4). Σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν συχνά περιπτώσεις αυτοθεραπείας, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενισχυθεί η πρόσθετη ασυλία.
Γενικευμένη – το σώμα καλύπτεται με πολλαπλούς τραυματισμούς, οι οποίοι στη συνέχεια συλλάβουν ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος. Σε αυτή την περίπτωση, η πιθανότητα γενικής δηλητηρίασης του σώματος είναι υψηλή. Τα ακάρεα, που διεισδύουν βαθύτερα και βαθύτερα, μπορούν να εμφανιστούν στα εσωτερικά όργανα.
Η θεραπεία της δεύτερης μορφής πραγματοποιείται μόνο σε κλινικές συνθήκες. Η θεραπεία είναι μεγάλη, δαπανηρή και ταυτόχρονα υπάρχει υψηλός κίνδυνος υποτροπής.

Πρόληψη δερματικών παθήσεων σε σκύλους
Φυσικά, για να προστατεύσει από όλες τις κακοτυχίες των κατοικίδιων ζώων δεν θα λειτουργήσει, αλλά ακόμα μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τους κινδύνους της μόλυνσης. Τι μπορεί να γίνει γι ‘αυτό;

να παρέχουν στον σκύλο επαρκή διατροφή.
σε περιόδους εκτός εποχής, με εξασθενημένες καταστάσεις υγείας και άλλες καταστάσεις, δίνουν τα σύμπλοκα βιταμινών κατοικίδιων ζώων.
Μην επιτρέπετε στον σκύλο να επικοινωνεί με αδέσποτους συγγενείς.
να παρακολουθεί το δέρμα και τη γενική υγεία του κατοικίδιου ζώου.
κρατήστε τον σκύλο καθαρό, πλύνετε και καθαρίστε τα μαλλιά εγκαίρως.
Εάν συμμορφώνεστε με αυτούς τους απλούς κανόνες, τότε είναι δυνατό να προστατεύσετε το κατοικίδιο ζώο από οποιαδήποτε μάστιγα, ειδικά από παθήσεις του δέρματος.

http://el.happybowwow.org/kozhnye-zabolevaniya-u-sobak_default.htm