Η Σαγκρία είναι ένα ποτό με βάση το κόκκινο κρασί και τα ώριμα φρούτα!
Καλοσωρείστε τους καλεσμένους σας με ένα ποτήρι δροσερής και αρωματικής σαγκρίας…πριν το δείπνο τους!

Υπάρχουν αναφορές στο πέρασμα του χρόνου όπου ο άνθρωπος πρόσθετε νερό,μέλι,φρούτα και μπαχαρικά στο κρασί του,προκειμένου να αλλάξει τη γεύση του, όμως αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως σαγκρία,εμφανίστηκε πριν το 1964 σε ισπανικά εστιατόρια!

Σήμερα έχει καταφέρει να μπει στη λίστα με τα πιο δημοφιλή ποτά του κόσμου!
Μπορεί να φτιαχτεί και με λευκό κρασί ”λευκή σαγκρία
Στη δική μου συνταγή το κόκκινο κρασί παντρεύτηκε και με ένα μέρος ροζέ κρασί.. τα φρούτα ήταν έντονα αρωματικά(αφήνοντας τα με το κρασί για μια νύχτα)..αυτό επιτρέπει στις γεύσεις φρούτων να δέσουν αρμονικά με το ποτό..γλυκά μπαχαρικά και παλαιωμένο κονιάκ,πλαισίωσαν τη συνταγή μου…το σούρωμα βασικό βήμα και στη συνέχεια, το μπέρδεμα στο ποτήρι με παγωμένο ανθρακούχο νερό,φρεσκοκομμένα ώριμα φρούτα και τριμμένο πάγο
Πειραματιστείτε & φτιάξτε τη δική σας σπιτική σαγκρία, το δροσερό, γευστικό αποτέλεσμα πιστέψτε με, θα σας μαγέψει.

 

 

 

 

Φωτογραφία: Πέτρος Κοσμαδάκης

Πέτρος Κοσμαδάκης

Executive-Consultant chef