Φοβίες που αφορούν την ερωτική πράξη, δημιουργώντας αμηχανία, ανησυχία ή ακόμα και πανικό σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί από τους ειδικούς επιστήμονες. Η γνώση τους σίγουρα είναι σκόπιμη για την καλύτερη διαχείρισή τους, αν αυτές προκύψουν κάποια στιγμή.

Φόβος του γυμνού

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στην θέα και μόνο του γυμνού κυριεύονται από κρίσεις πανικού, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, η αιτία εντοπίζεται κυρίως στο ότι η γύμνια τους αφήνει εκτεθειμένους και απροστάτευτους.

Φόβος απώλειας της στύσης

Ο όρος επιστημονικά ονομάζεται Medomalacuphobia και εκδηλώνεται συνήθως με δύσπνοια, υπερβολική εφίδρωση, ναυτία και ξηροστομία, ενώ είναι μία κατάσταση που φοβούνται και απεύχονται όλοι οι άνδρες.

Φόβος του φιλιού

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση One Plos ο ένας στους έξι νιώθει έντονο το φόβο του φιλιού είτε εξαιτίας κάποιας τραυματικής εμπειρίας ή λόγω ανασφάλειας για την πιθανή κακοσμία του στόματος ή τον φόβο  μετάδοσης μικροβίων.

Φόβος της συζήτησης για το σεξ

Όσοι υποφέρουν από την φοβία αυτή, αισθάνονται άβολα κατά την διάρκεια των συζητήσεων σχετικά με το σεξ.

Φόβος των «υγρών ονείρων»

Η ονείρωξη είναι μια κατάσταση που αφορά κυρίως τους νεαρούς άνδρες, οι οποίοι εκσπερματώνουν κατά την διάρκεια της νύχτας εξαιτίας κάποιου ονείρου με σεξουαλικό περιεχόμενο, το οποίο είναι πιθανόν να μην θυμούνται την επόμενη ημέρα.