Στάση εργασίας τη Δευτέρα 16 Ιούλη 11:30 με λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι ανακοίνωσαν τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων Εργαζομένων σε Ευαγγελισμό, ΚΑΤ, ΛΑΙΚΟ, ΕΛΠΙΣ, Θριάσιο, Αττικό, Αμαλία Φλέμινγκ, Παίδων Πεντέλης, Αγλαΐα Κυριακού, ΨΝΑ Δαφνί, Συγγρός, Ογκολογικό Κηφισιάς, Αγία Όλγα και Ασκληπείο, καθώς και από την ΕΙΝΑΠ.

Επίσης συμμετείχαν μέλη Δ.Σ. και επιτροπές αγώνα από τα νοσοκομεία Αγία Σοφία, Έλενα, Άγιος Σάββας, Αλεξάνδρα, Αρεταίειο, Οφθαλμιατρείο και από τον ΟΚΑΝΑ καθώς επίσης και οι σωματειακές επιτροπές των ειδικευόμενων γιατρών και των εργαζόμενων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις του σωματείου του Ευαγγελισμού.

Τα αιτήματα αιχμής είναι:

α)να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με ελαστικές σχέσεις εργασίας – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων,

β)την αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και

γ)μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Την ίδια μέρα θα διαδηλώσουν από κοινού με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και την ΟΕΝΓΕ που κινητοποιούνται επίσης για τα ίδια αιτήματα.

Επίσης θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν από την ΑΔΕΔΥ και άλλες ομοσπονδίες του Δημοσίου για την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και σε σχέση με την άρνηση του Υπ. Οικονομίας να συναντήσει αντιπροσωπείες συνδικαλιστών και να κοινοποιήσει το πόρισμα της επιτροπής για τα ΒΑΕ.

Ραντεβού το Σεπτέμβρη

Τα σωματεία και οι σύλλογοι εργαζομένων έδωσαν νέο ραντεβού από τώρα για σύσκεψη ακόμα περισσότερων Σωματείων στις αρχές Σεπτέμβρη και προετοιμάζουν όπως λένε, μεγάλη κινητοποίηση αρχές του Φθινοπώρου που θα προσπαθήσουν να έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και θα χαρακτηριστεί ως ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Επίσης, θα συμμετάσχουν στη συναυλία που προγραμματίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ στα τέλη Σεπτέμβρη ενάντια στην υποβάθμιση των ψυχιατρικών νοσοκομείων.

Ανθή Αγγελοπούλου
 http://www.iatrikesexelixeis.gr