Η απολέπιση προσώπου είναι μία απαραίτητη διαδικασία τόσο για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων όσο και για την διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου  από το δέρμα, ενώ για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, η απολέπιση πρέπει να γίνεται πριν από τον βραδινό ύπνο.

Η σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί, είναι η εξής:

Μετά το ντεμακιγιάζ,  βρέχετε τα δάχτυλά σας και βάζετε απολεπιστικό προϊόν σε ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός φουντουκιού.

Τρίψτε το πρόσωπό με τα δάχτυλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις, από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω, ξεκινώντας πρώτα από το μέτωπο και στη συνεχίζοντας  στους κροτάφους, μύτη – μάγουλα – ζυγωματικά, πηγούνι – σαγόνι. Μην ξεχνάτε να αποφεύγετε την περιοχή των ματιών.

Στη συνέχεια, ξεβγάζετε πολύ καλά με χλιαρό νερό, μέχρι να απομακρύνετε τους κόκκους του απολεπιστικού. Στο τέλος απλώνετε μια κρέμα νύχτας.

Η απολέπιση είναι καλό να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα, αν έχετε κανονικό, μεικτό ή λιπαρό δέρμα.

Στην περίπτωση όμως που έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται  ιδιαίτερη προσοχή.  Να θυμάστε, ότι δεν πρέπει να τρίβετε με δύναμη και να περιορίσετε τις επαναλήψεις σύμφωνα με την αντίδραση του δέρματος.