Τα τελευταία χρόνια οι προειδοποιήσεις για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και του τι μπορεί να προκαλέσει στον έμβιο πληθυσμό του πλανήτη, γίνονται όλο και περισσότερες.

Ειδικότερα δε, στα μεγάλα αστικά κέντρα το πρόβλημα διογκώνεται όλο και περισσότερο, λόγω της μόλυνσης του αέρα. Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το στρες που έχει η καθημερινότητα, με τις μεγάλες μετακινήσεις και τον γρήγορο τρόπο ζωής, χειροτερεύουν όλο και περισσότερο την κατάστηση του δέρματος στους ανθρώπους.

Η επιδερμίδα είναι το πρώτο όργανο του ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπο με όλους τους εξωτερικούς παράγοντες και το άγχος και ειδικά σε ένα βρώμικο περιβάλλον, όλα αυτά οδηγούν στην πρόωρη γήρανση της. Όσο περισσότερο ο χρόνος περνά και ο οργανισμός εκτίθεται σε μολυσμένα περιβάλλοντα, η αναγέννηση των ζωτικών κυττάρων του δέρματος μειώνεται, με αποτέλεσμα αυτό να χάνει τη νεανικότητα του.

Ως αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης, το δέρμα:

Χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει, χάνοντας τη φυσική του λάμψη
Η έλλειψη σφριγηλότητας εντείνεται
Οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες
Οι σκούρες κηλίδες και οι δυσχρωμίες πολλαπλασιάζονται, ενώ τα σημάδια γήρανσης αυξάνονται
Δυστυχώς, η επιδερμίδα γερνά πιο γρήγορα από τη βιολογική ηλικία του ανθρώπου και κάθε μέρα δείχνει και πιο θαμπή. Μιας και το δέρμα έχει να ανταπεξέλθει σε τόσες προκλήσεις καθημερινά, που κάποιες φορές ακόμα και τα βασικά μηνύματα που δέχεται, δεν έχουν αντίκτυπο.

Πηγή: e-daily