Πανελλαδική κινητοποίηση και στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σήμερα Πέμπτη, με βασικό αίτημα το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, το οποίο σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, περικόπτεται μετά τον Φεβρουάριο του 2019.

Οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων της Αττικής θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 το πρωί. Οι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία της περιφέρειας θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Με την περικοπή του επιδόματος, οι μισθοί των νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας, θα κυμαίνονται πλέον στα τάρταρα, τονίζει η Ομοσπονδία, καταθέτοντας τον έντονο προβληματισμό της για την επόμενη ημέρα.

«Περικόπτουν το ανθυγιεινό επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή, η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας» σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει: «Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα». Επίσης, αναφέρει ότι τα νοσοκομεία «καταρρέουν» εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/191797/poedin-stasi-ergasias-ayrio-gia-tin-perikopi-tou-epidomatos-anthygieinis-ergasias