Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσία του βιβλίου «Η μικρή μπαλίτσα» της συγγραφέως κας Κάλλιας Πεδιαδίτη την Πέμπτη στις 28 Δεκεμβρίου 2017 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Το υπέροχο αυτό βιβλίο, υπό μορφή παραμυθιού που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά, πραγματεύεται την πραγματικότητα των ενήλικων ασθενών που νοσούν με καρκίνο και πως θα γίνει η όσο το δυνατόν σωστότερη ενημέρωση και πληροφόρηση του πάσχοντος στο παιδί του, αφού με τη νόσο του καρκίνου οι αλλαγές που συμβαίνουν στην οικογένεια είναι μακράν διαφορετικές απ’ οποιαδήποτε άλλη ασθένεια.
Η κυρία Πεδιαδίτη με ιδιαίτερο τρόπο, αγγίζει τις παιδικές ψυχές, με απώτερο στόχο το μήνυμα της νίκης, της αγάπης και της αισιοδοξίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ευ ζω με τον καρκίνο και στο πάνελ των ομιλητών εκτός από δύο εξειδικευμένες ψυχολόγους και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ευ ζω με τον καρκίνο, συμμετείχε με την παρουσία της και την δική της προσωπική μαρτυρία και νεαρή μητέρα από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Χαρούλης μαζί με τον Στέλιο Σιγανό, απέδωσαν με μαγικό και μοναδικό τρόπο υπό τη συνοδεία λαγούτο και κιθάρας, αποσπάσματα του βιβλίου. Η ευαισθησία των δύο καλλιτεχνών ήταν διάχυτη στην αίθουσα σε όσους μπορούσαν πραγματικά να νιώσουν αυτό το μοναδικό μήνυμα, εκείνο της αγάπης που ακόμα και στην περίπτωση των νοσούντων με καρκίνο παίζει πρωταρχικό και καθοριστικό ρόλο.