Για τους ανθρώπους με υψηλή χοληστερόλη, η λύση δεν είναι να κόψουν ολοκληρωτικά τα σνακς.

Το φαγητό σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά την διάρκεια της ημέρας είναι σημαντικό για την ομαλοποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, αλλά και την διατήρηση του μεταβολισμού σε κίνηση.

Τα σνακς είναι και ένας  καλός τρόπος να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας εκείνες τις τροφές που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, αρκεί οι επιλογές σας να είναι οι κατάλληλες.

Υγιεινά σνακς που θα κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς σας:

Ποπ κορν

Το καλαμπόκι και το ποπ κορν θεωρούνται δημητριακά ολικής αλέσεως, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τη χοληστερόλη σας. Η χοληστερόλη είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε μία μερίδα σνακ όταν αυτή προετοιμαστεί σωστά και καταναλωθεί με μέτρο. Φτιάξτε ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων χωρίς λάδι παραλείποντας το βούτυρο ή το αλάτι.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική επιλογή σνακ όταν θέλετε να μειώσετε τη χοληστερόλη σας. Η έρευνα έχει δείξει ότι η αντικατάσταση του κορεσμένου λίπους με υγιεινά, μονοακόρεστα λιπαρά μειώνει την «κακή» χοληστερόλη (LDL). Αμύγδαλα και καρύδια είναι πολύ καλές επιλογές αν έχετε υψηλή χοληστερόλη. Απλά επειδή οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θερμίδες  δεν θα πρέπει καταναλώσετε περισσότερα από 40 γρ.

Σπιτικά πατατάκια

Σίγουρα είναι καλό να αποφεύγετε τα λιπαρά γεμάτα αλάτι τηγανητά πατατάκια, όταν πρέπει να μειώσετε τη χοληστερόλη σας. Ωστόσο, οι πατάτες αυτές καθ’ αυτές είναι χαμηλές σε θερμίδες, πλούσιες σε φυτικές ίνες και προσφέρουν στον οργανισμό κάλιο, ένα μέταλλο χρήσιμο για την διατήρηση της πίεσης του αίματος υπό έλεγχο. Μπορείτε λοιπόν να ψήσετε πατατάκια στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας αγνό ελαιόλαδο και βότανα όπως η ρίγανη ή το δεντρολίβανο.

Φρούτα

Προκειμένου να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για ζάχαρη, προτιμήστε τα φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα, που και γλυκά είναι και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Μήλα, φράουλες, σταφύλια, εσπεριδοειδή, όλα περιέχουν μεγάλη ποσότητα πηκτίνης, ένα είδος ινών που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης.