Στη νόσο Αλτσχάιμερ, μαζί με τον ασθενή πάσχει όλη η οικογένεια ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ. Οι αυξημένες απαιτήσεις της φροντίδας έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική, ψυχολογική και σωματική επιβάρυνση των φροντιστών των ατόμων με άνοια.

Η Ημέρα Φροντιστή είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 10 περίπου χρόνια ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν οι φροντιστές των ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών με σεβασμό, υπευθυνότητα και συνέπεια συμπαραστέκεται στους φροντιστές έμπρακτα, ενισχύοντας τις δεξιότητες που απαιτεί ο δύσκολος ρόλος τους, προσπαθώντας να συμβάλλει  στην  ανακούφιση της δύσκολης καθημερινότητάς τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο ίδιους κύκλους 9:00-13:00 και 15:00-19:00. Κάθε κύκλος θα ξεκινήσει με διάλεξη για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ από την πρόεδρο της Εταιρείας Δρ. Παρασκευή Σακκά. Θα ακολουθήσει ομιλία για την καθημερινή πραγματικότητα και τη συμπεριφορά σε άτομα με άνοια, από τον ψυχολόγο-δρ.γεροντολογίας Κωστή Προύσκα, ενώ η κ. Αρετή Ευθυμίου, ψυχολόγος, θα παραθέσει τις διαθέσιμες υπηρεσίες και πηγές βοήθειας, ηλεκτρονικές και μη, για τους φροντιστές.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες, όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας χωριστά και να απαντηθούν οι απορίες τους.

Σχετικά με το τι περιμένετε από μια μέρα αφιερωμένη στον φροντιστή, μπορείτε να μας στείλετε τις ιδέες σας στο info@alzheimerathens.gr.