Η κατάσταση του δέρματος είναι κάτι που απασχολεί όλες σχεδόν τις γυναίκες. Άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, ενδιαφέρονται να δείχνουν φρέσκιες και λαμπερές

Παρόλα αυτά, με την πάροδο του χρόνου η επιδερμίδα μας χάνει την αντοχή της στην καθημερινή φθορά, με αποτέλεσμα να εμφανίζει ρυτίδες, ξηρότητα και άλλα σημάδια αφυδάτωσης.

Όπως έχει επιστημονικά αποδειχθεί, η καλή υγεία του δέρματός μας δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων, αφού το  80-90% εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής μας με πιο σημαντική την διατροφή μας.

Η βάση για την υγεία των δερματικών κυττάρων, είναι η ουσία  Βιοτίνη. Μεγάλη περιεκτικότητα σε βιοτίνη έχουν οι μπανάνες, το ρύζι και τη βρώμη. Οι δίαιτες φυτικής προέλευσης είναι χαμηλές σε λιπαρά και αποτρέπουν το κλείσιμο των πόρων από τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στα προϊόντα ζωικής προέλευσης. Η βιοτίνη σε συνδυασμό λοιπόν με τις βιταμίνες Α, Β, και C που περιέχουν τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά που οι χορτοφάγοι καταναλώνουν τακτικά, αποτελούν την ιδανική διατροφή για την φροντίδα και διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

Ναι λοιπόν, ανεπιφύλακτα, η χορτοφαγική (vegetarian) διατροφή, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην λάμψη και την ομορφιά.