Να καταστεί η Αυστραλία ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ιατρικής κάνναβης στον κόσμο φιλοδοξεί η κυβέρνηση της χώρας, που το επόμενο διάστημα θα αλλάξει τους κανονισμούς. Στόχος είναι να επεκταθεί και σε ξένες αγορές, γεγονός που έχουν καταφέρει ο Καναδάς και η Ολλανδία. Παρόμοια σχέδια έχουν ανακοινώσει η Ουρουγουάη και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Γκρεγκ Χαντ, οι πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν και τους ασθενείς που βρίσκονται στην Αυστραλία. Η χώρα έχει νομιμοποιήσει τη χρήση της ιατρικής κάνναβης το 2016. Όμως, διατηρεί ως παράνομη τη χρήση κάνναβης από το γενικό πληθυσμό.

Η αλλαγή στους κανονισμούς θα πρέπει να λάβει κοινοβουλευτική έγκριση. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας τοποθετεί την ψηφοφορία το Φεβρουάριο, ενώ θα επιδιώξει τη στήριξη της αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η αλλαγή θα τονώσει την εγχώρια βιομηχανία, ενώ θα ωφελήσει ασθενείς στην Αυστραλία αλλά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικής εταιρείας συμβούλων, η παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να ανέλθει στα 55 δισ. δολάρια μέχρι το 2025.

http://www.protothema.gr/ugeia/article/747208/i-australia-thelei-na-ginei-o-megaluteros-exagogeas-iatrikis-kannavis-ston-kosmo/