Οι άντρες λένε δε μεγαλώνουν ποτέ…είναι σα μικρά παιδιά…φέρνουν τη καταστροφή όταν αρρωσταίνουν… Μερικές μόνο από τις φράσεις κλισέ που αφορούν τους άντρες της ζωής μας σε συνδυασμό με κάποιες συμπεριφορές ξαφνικές και «αψυχολόγητες» που δημιουργούν στις γυναίκες μεγάλους «πονοκεφάλους»…

Να εξηγήσουμε λοιπόν μερικούς από τους γρίφους που περιτριγυρίζουν την «ανεξήγητη» συμπεριφορά τους – Οι άντρες κυρίως φοβούνται…και αυτό τον φόβο επειδή ακριβώς κοινωνικά δεν είναι αποδεκτός με βάση τα αντρικά πρότυπα του σκληρού και άκαμπτου αρσενικού και τα στερεότυπα του τύπου οι άντρες δεν κλαίνε ποτέ, δε δείχνουν ούτε στη σύντροφό τους αλλά και σπάνια μοιράζονται με φίλους τους άντρες, τα προβλήματα  που απασχολούν τον εγκέφαλό τους σε μορφή φοβίας, αντί αυτού απομακρύνονται και ή γίνονται οξύθυμοι.

 Δέσμευση

Πρώτος και κυριότερος φόβος των αντρών είναι ο φόβος για τη δέσμευση. – Πόσες σχέσεις δεν έχουν χαλάσει γιατί απλώς ο ένας από τους δύο και στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τον άντρα,  κάνει πίσω και στο άκουσμα μόνο μιας επισημοποίησης μιας σχέσης πχ, να ομολογήσει στους φίλους του ή και δικούς του πως έχει σχέση, να επιδείξει δημόσια χειρονομίες τρυφερότητας, να συγκατοικήσει, πόσο μάλλον να παντρευτεί. Οι ευθύνες συνήθως που συνοδεύουν μια δέσμευση είναι ικανές να επισκιάσουν όλα τα θετικά μιας σχέσης γιατί κυρίως οι άντρες φοβούνται πως δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτές και άρα δε θα μπορέσουν να μας ευχαριστήσουν και άρα θα τους απορρίψουμε τελικά. Οπότε είναι σαν το ανέκδοτο με το γρύλο – ενώ πραγματικά έχουν ανάγκη τη σχέση, λόγω όλων αυτών των αρνητικών σκέψεων που κάνουνε, φτάνοντας στο φως του ενός και μοναδικού σπιτιού που μπορεί να τους βοηθήσει συχνά λένε τη φράση «άντε κι εσύ κι ο γρύλος σου». Μάλιστα χρησιμοποιούν συνήθως τις πιο γελοίες δικαιολογίες που μπορείτε να ακούσετε όπως ξεκινώντας από μικροί – πέθανε ο παππούς μου και πάω Αυστραλία, δεν ξέρω πότε θα έρθω, μου βρήκαν μια ανίατη αρρώστια και δεν γίνεται να είμαστε μαζί, το κλασσικό εφηβικό  πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου, φεύγω φαντάρος, δε θα μια καλός πατέρας και άλλα πολλά, πολλά. Ή απλώς δεν σηκώνουν ποτέ ξανά το τηλέφωνο. Τόσο απλά.

Σε περίπτωση που «μυριστείτε» πως κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το δικό σας σύντροφο, γιατί ναι θα πρέπει να το μυριστείτε δεν πρόκειται να σας το πει, αυτό που σαν γυναίκες μπορείτε να κάνετε είναι να ομολογήσετε και κάποιους από τους φόβους των γυναικών για τη δέσμευση, -ναι γιατί και τα δύο φύλλα φοβούνται- και να προτείνετε αργά βήματα για τη σχέση, ήπια χωρίς καταπίεση, που να ευχαριστούν και τους δυο σας ώστε να προσαρμοστεί κάποιος αργά αλλά σταθερά σε καινούριες για αυτόν συμπεριφορές που δε θα του φαίνονται απειλητικές.

Επιδόσεις στο σεξ

Από την εφηβεία τα αγόρια παίζουν ένα παιχνίδι που λέγεται ποιος πήγε πρώτος και με περισσότερες γυναίκες από τους άλλους και έτσι δένονται σαν φίλοι χαρίζοντας ο ένας στον άλλον απλόχερα ψέματα και επιβαρύνοντας βέβαια ο ένας τη θέση του άλλου αφού μπαίνουν σε σύγκριση ακόμα και για μέτρηση μεγέθους και πάχους του πέους τους ακόμη και όταν ενηλικιωθούν.  Ξέρουν επίσης πως η πρώτη φορά που θα συνευρεθούν με μία γυναίκα στον ενήλικο κόσμο, θα γίνει επίκεντρο γυναικείας συζήτησης και πως επίσης θα τους συγκρίνουμε αναπόφευκτα με κάποιον πρώην και οι άντρες παιδιά Θέλουν Πάντα να” ναι ΠΡΩΤΟΙ σε όλα! Έτσι νιώθουν ΑΝΤΡΕΣ και έτσι νιώθουν καλά για τον εαυτό τους. Εάν ο σύντροφός σας παρατηρήσετε να αγχώνεται για τις επιδόσεις του ή να αρχίζει να έχει προβλήματα στύσης, ή απλώς το κλασσικό να σας αποφεύγει, τότε το αντίδοτο βρίσκεται στην τρυφερότητα από τη μεριά της γυναίκας και στα μικρά αθώα white lies (λευκά ψέματα) που μπορείτε να του ψιθυρίσετε στο αυτί για το πόσο καλός εραστής είναι που μπορεί συνήθως να είναι και η αλήθεια της γυναίκας αφού έχει επιλέξει το συγκεκριμένο αρσενικό και άρα το πιο πιθανό είναι να του βρίσκει πράγματι αυτά τα χαρίσματα.

Ασθένεια

Είναι πολύ ευαίσθητοι και όντως ο οργανισμός τους δεν έχει τις ίδιες αντοχές όπως ο γυναικείος. Ακόμα και από έμβρυα είναι πιο πιθανό να επιβιώσει ένα κορίτσι όταν παρουσιαστούν προβλήματα κύησης και τοκετού, παρά αγόρι. Ε αυτό σε συνδυασμό με την ανησυχία της μαμάς τους για το παραμικρό συνδέοντας την γκρίνια και την υπερπροστασία με εκδηλώσεις αγάπης, τους δίνει το κίνητρο πραγματικά να παραπονιούνται αλλά και πραγματικά να φοβούνται για κάθε τι που συμβαίνει στον οργανισμό τους. Και πράγματι οι άντρες βάλλονται περισσότερο από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά σαν αιτίες θανάτου, αλλά αυτά από μόνα τους θα μπορούσαν να είναι απλώς στρεσογόνοι παράγοντες που δεν τους εξωτερικεύουν και έτσι ο οργανισμός σωματοποιεί τα προβλήματα μέχρι να «σκάσει απ’ το κακό του» όπως λένε.

Οι γυναίκες λοιπόν που αντιμετωπίζουν άντρες με τέτοιου τύπου φοβίες θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και με πολύ ντάντεμα μα πολύ ντάντεμα να τους πείσουν να εντάξουν στη ζωή τους τις προληπτικές εξετάσεις όντας και οι ίδιες αλλά και οι άντρες ψύχραιμοι βλέποντάς το απλώς σαν μία ακόμη διαδικασία που ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Απόρριψη

Είναι ο φόβος για τη απόρριψη ο οποίος σχετίζεται βέβαια με όλους τους παραπάνω φόβους και πηγάζει από την βαθιά ανάγκη τους να είναι αποδεκτοί, ποθητοί και να νιώθουν πραγματικοί άντρες στα μάτια των γυναικών αλλά και κυρίως στα δικά τους!

Οι γυναίκες θα πρέπει συχνά πυκνά να εκφράζουν το θαυμασμό τους στην ανδρική ψυχοσύνθεση, να λέμε «είμαι υπερήφανη για σένα, σε ποθώ, σε θέλω, και ότι συμβεί αν το μοιραστείς μαζί μου θα το καταπολεμήσουμε μαζί, σαν μια ανίκητη ομάδα. Και είμαι σίγουρη ότι οι γυναίκες νιώθουν έτσι για τον άντρα που έχουν επιλέξει αλλά λόγω τριβής, μικροκαβγάδων και εγωισμού ίσως αρέσκονται να τους πληγώνουν και όχι να τους ανεβάζουν…ίσως κι από φόβο μήπως τους χάσουν..

 Ηλικία !

Ο φόβος για την ηλικία τους. Κι όμως ενώ οι γυναίκες είναι γνωστές στερεοτυπικά για τη ματαιοδοξία τους και υπάρχει  μία ολόκληρη βιομηχανία «ομορφιάς» που συντηρεί σχεδόν όλο τον πλανήτη από καλλυντικά μέχρι πλαστικές επεμβάσεις, οι άντρες έχουν επίσης φοβία για την ηλικία τους που αυξάνοντας μπορεί να συνδεθεί με όλες τις παραπάνω φοβίες. Δείξτε του πόσο όμορφος και αποδεκτός είναι για σας, και απενεχοποιήστε τον- ναι μπορεί να περιποιείται τον εαυτό του και αυτό δεν τον κάνει ομοφυλόφιλο.

Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσουμε το φόβο του θανάτου που είναι το μοιραίο γεγονός της ζωής και έτσι ο κάθε ένας από μας προσπαθεί να μείνει για πάντα νέος με το δικό του τρόπο. Είτε με το να μην αναλάβει ποτέ ευθύνες παραμένοντας αιώνιος έφηβος, είτε κάνοντας πολύ σεξ παίρνοντας επιβεβαίωση, είτε όντας πρώτος σε αθλητικές επιδόσεις είτε προσπαθώντας απλώς να δείξει νέος. Άλλοι απλώς κάνουν πολλά παιδιά, και άλλοι αφήνουν πίσω τους καλλιτεχνικό και πολιτισμικό έργο προκειμένου να κερδίσουν την αθανασία. Τα πάντα είναι ένστικτο, το ένστικτο της ζωής. Όλα είναι αλληλένδετα και γι’ αυτό σας συμβουλεύω πέραν από το κωμικό του θέματος του συγκεκριμένου καυστικού χαρακτήρα του άρθρου, να είστε κοντά στο σύντροφό σας γιατί και τα δύο φύλα, όσες διαφορές κι αν έχουν, μοιράζονται τις ίδιες παγκόσμιες ανησυχίες. Και εφόσον έχετε επιλέξει κάποιον για σύντροφό σας δεν είναι ψέμα όταν του εκφράσετε και τα θετικά του που βλέπετε σε αυτόν. Να του υπενθυμίζετε κάθε μέρα πώς τον βλέπετε στα δικά σας μάτια, και να τον ανεβάζετε, όπως θέλετε να κάνει κι αυτός για σας…και τότε κανείς δε θα ‘χει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

Φλώρα Μυρσαλιώτου

Σύμβουλος Εργασιακής, Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας

Agrocosmos.com

http://www.medicalland.gr