Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση για την αποδοχή παραπεμπτικών των έμμεσα ασφαλισμένων μελών, ζητά από την ΗΔΙΚΑ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γ. Πατούλης.

Νέα ταλαιπωρία προέκυψε για τους ιατρούς και ασφαλισμένους και αφορά στην απογραφή και απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας των Έμμεσα Ασφαλισμένων, όπως σχολιάζει ο ΙΣΑ στην επιστολή του, σημειώνοντας τα εξής:
«Ειδικότερα ενημερωθήκαμε ότι δεν γίνονται αποδεκτά παραπεμπτικά των έμμεσα ασφαλισμένων μελών που δεν έχουν απογραφεί και παρά το γεγονός ότι εκδίδονται διαμέσου του ΑΜΚΑ του άμεσα ασφαλισμένου που καλύπτει το μέλος. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στα μέλη μας, καθότι η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα και δεν μπορεί να μετατραπεί σε γραφειοκρατική εργασία, την οποία σε κάθε περίπτωση οφείλει να εκτελεί ο ΕΦΚΑ και η ΗΔΙΚΑ οι οποίοι έχουν τους μηχανισμούς για να προβούν σε έλεγχο ασφαλιστικής ικανότητας των πολιτών.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η αδυναμία εκτέλεσης των εξετάσεων των εμμέσως ασφαλισμένων, αλλά ταυτόχρονα και η απόρριψη της δυνατότητας αποζημίωσης των ιατρών για τις εξετάσεις που έχουν εκτελέσει καθότι δεν αναγνωρίζονται όπως προαναφέραμε».

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, «καθότι την ανεπάρκεια του συστήματος συνταγογράφησης δεν είναι δυνατό να την πληρώσουν τα μέλη μας και οι Έλληνες πολίτες», όπως σχολιάζει καυστικά ο Σύλλογος στην επιστολή του.

http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/362151/isa-adynamia-ektelesis-parapemptikon-ton-emmesa-asfalismenon