Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημιουργήθηκαν για να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά, για να διοχετεύσουν γνώσεις, για να αναπαράγουν άμεσα πληροφορίες ανά κατηγορία όλων όσων ενδιαφέρονται να μάθουν τι συμβαίνει στον κόσμο και γενικότερα.

Προσωπική υπόθεση του καθενός τι θα επιλέξει να διαβάσει, που θα επιλέξει να περιηγηθεί, ποιούς θα επιλέξει να έχει φίλους, και πως θα διαχειριστεί γενικότερα τα Social Media.

Το να υπάρχουν όμως σελίδες οι οποίες οφθαλμοφανέστατα φαίνεται τι θέλουν να μοιραστούν με το αναγνωστικό κοινό και να δέχονται καταιγισμό μηνυμάτων… άλλου περιεχομένου, να κάνει κάποιος άνθρωπος που απλά θέλει κάτι να μοιραστεί με τους αναγνώστες του, όσοι φυσικά το επιθυμούν, αναρτήσεις και να μην τις λαμβάνουν κάποιοι υπόψιν τους, ξεπερνά τα όρια της αυθάδειας και του θράσους.

Μέσα από αυτή τη στήλη θα παρακαλούσα κάποιον ειδικό επιστήμονα, εν προκειμένω ψυχολόγο να μας απαντήσει που οφείλεται αυτό το φαινόμενο. Όταν αυτό που δίνεις με τόσο κόπο στο αναγνωστικό κοινό είναι ξεκάθαρο και αν θέλει το ακολουθεί, και μια μερίδα ανθρώπων γίνονται άκρως ενοχλητικοί, είναι ένα μεγάλο ερώτημα που θέλει απάντηση.

 

Ελένη Δ. Μπουχαλάκη

Δημοσιογράφος