Πολύ νωρίς στη ζωή τους οι άντρες ξεκινούν να βιώνουν ψυχολογική πίεση με τη μορφή του άγχους που δημιουργεί η σεξουαλική ανταγωνιστικότητα! Πολλές φορές ακόμα και από τις τρυφερές ηλικίες της προεφηβείας – συνήθως μεταξύ 9 και 13 ετών-μαζί με τις ραγδαίες εξελίξεις σε ψυχολογικό και βιολογικό επίπεδο, έχουν να αντιμετωπίσουν και να συμμετάσχουν και σε ένα ξεχωριστό «παιχνίδι», αυτό του «ποιος είναι καλύτερος από όλους»!
Ο τομέας της διάκρισης είναι πάντοτε ένας: το πέος! Αυτός ο αδυσώπητος συχνά αγώνας-ανταγωνισμός δε σταματά με το πέρασμα της ανωριμότητας και της εφηβείας και δυστυχώς αποβαίνει επιζήμιος για τη ψυχολογία των αντρών μακροπρόθεσμα στην ενήλικη ζωή τους. .

Έχεις φιλήσει ποτέ κορίτσι;
Κατουράς τόσο μακριά;
Έχεις δει φωτογραφίες με γυμνές;
Την έχω πιο μεγάλη! Είμαι αρχηγός!
Χα! Του …είναι μικρό σα γαριδάκι!
Δεν έχεις βάλει χέρι σε καμία; Ανώμαλος είσαι;(!)
…………………………………………….
Υπερβολές, ψέματα, μυθοπλασίες διανθίζουν από νωρίς τα αγορίστικα κατορθώματα και αυτό έχει συνήθως την εξήγησή του στην αγωνία της εικόνας που επιβάλλεται να φανεί αξιόλογη…Έπειτα οι εμπειρίες γίνονται από νωρίς επίκεντρο στις συζητήσεις μιας αντροπαρέας και οι σεξουαλικές επιδόσεις «επιβάλλεται» να είναι υψηλές… Επίσης οι άντρες γνωρίζουν καλά ότι και στις γυναικοπαρέες συζητούνται έντονα και …διεξοδικά το ποσοστό εμπειρίας και η σεξουαλική τους γενικά συμπεριφορά.
Έχουν συνδυάσει την ποιότητά τους γενικά ως άτομα και προσωπικότητες με την πρωτιά σε όλους τους τομείς με προεξέχων τον ερωτικό/σεξουαλικό. Γενικά πρέπει (;) να είναι καλοί σε όλα, πόσο μάλλον στο σεξ, εφόσον άντρας ίσον σεξ! Ένας αμείλικτος πολλές φορές αγώνας δρόμου με όλα και με όλους, ιδίως με τους υπόλοιπους «ανταγωνιστές», όπως τους «πρώην» μιας γυναικάς, ακόμη και με τους φανταστικούς τις σεξουαλικούς συντρόφους…

Επωμίζονται συχνά όλο το αιτιολογικό υπόβαθρο μίας «αποτυχημένης» σεξουαλικής συνεύρεσης, διότι είναι εγγεγραμμένο στη αντρική σεξουαλική «κουλτούρα» ότι την ευθύνη φέρει πάντοτε ο άντρας! Οφείλει να φροντίσει για την ικανοποίηση και των δύο και μάλιστα όσο μεγαλύτερη και καλύτερη γίνεται, ανεξάρτητα από το είδος και την ποιότητα της σχέσης με τη σύντροφο, τον τόπο, τον χρόνο, τις συνθήκες, τη ψυχολογία, την εμπειρία, τις προτιμήσεις…
Το ψυχολογικό φορτίο είναι απάνθρωπο και αβάσταχτο πολλές φορές και μάλιστα αδικαιολόγητο. Ο άντρας, όσο και αν έχει αντίστοιχα σφηνωθεί στη γυναικεία σεξουαλική «κουλτούρα», ΔΕΝ είναι ακούραστος «εργάτης» ούτε σκεύος ηδονής δίχως συναισθήματα και επιθυμίες. Επίσης όσο δυναμικός και ανεπηρέαστος μπορεί να φαίνεται, τόσο εύθραυστος αποδεικνύεται ακόμα και στη υποψία μίας «κακής» κριτικής που σέρνει μαζί της και το χειρότερο: τη «διαπόμπευση» σε μία γυναικεία παρέα.

Φόβος για το μέγεθος, πάχος, σχήμα του πέους και των όρχεων.
Φόβος για τη διάρκεια, την ένταση και την αντοχή.
Φόβος για τη στύση.
Φόβος για το «ταίριασμα» ανεξάρτητα από το μέγεθος.
Φόβος για την απειρία.
Φόβος την ικανότητα διέγερσης της συντρόφου.
Φόβος για τη σύγκριση.
Φόβος για την πρόωρη εκσπερμάτιση.
Φόβος για προσωρινή αμνησία α(να την αποκαλέσω με άλλο όνομα)
Φόβος για σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα.
Φόβος για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Φόβος για προσποιητό οργασμό από τη σύντροφο.
Φόβος για μεγαλύτερη εμπειρία της συντρόφου.
……………………………………….
Σε ποιο σημείο άραγε σταματά η απόλαυση και ξεκινά το μαρτύριο;
Αν υπάρχει ανατομικό ή παθολογικό ζήτημα, μία επίσκεψη στον κατάλληλο γιατρό, ίσως δώσει τη λύση και την ανακούφιση. Αν υπάρχει περίπτωση η στυτική λειτουργία να μπλοκάρεται από ψυχολογικής φύσεως αιτίες, η διερεύνηση του εαυτού στο πλαίσιο της ψυχοθεραπείας θα μπορούσε να αποβεί πολύτιμη. Αν υπάρχει δυσαρμονία στη σχέση με την ερωτική σύντροφο, μία ξεκάθαρα και ειλικρινή συζήτηση, θα έσωζε τη σχέση από την ταλαιπωρία και τον μαρασμό ή και θα απάλλασσε και τους δύο από τη κακοπέραση και την καθυστέρηση στην ερωτική τους ζωή ..
{Ο μοναδικός λυρισμός που έχει ο κοινός άνθρωπος είναι η σεξουαλικότητα.
Charles Baudelaire, 1821-1867, Γάλλος ποιητής}

 

 

 

Αλεξάνδρα Γεωργίου
Συνθετική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Εκπαιδευτικός
( Integrative Counselling, COSCA / Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής)
Απλό Τακτικό Μέλος της Ε.Ε.Σ (Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής) και της E.A.C (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής)